Invitati

Victor Rebengiuc este un unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori ai cinematografiei românești.

A copilărit în București, mai mult la bunici, căci părinții săi au divorțat când era el mic, iar tatăl, militar de profesie, a murit ulterior în lupta de la Stalingrad. Totuși acestui tată absent trebuie să-i mulțumească actorul pentru talentul care l-a consacrat. La începutul carierei a jucat la Teatrul din Craiova și a avut câteva roluri minore în filme. Apoi s-a mutat la București, la Teatrul Bulandra, unde joacă și acum.

Filmul care l-a adus în atenția publicului a fost ireproșabilul ”Pădurea spânzuraților” a lui Liviu Ciulei. Însă cu adevărat reprezentativ pentru cariera artistică a lui Victor Rebenciug este filmul din 1988 a lui Stere Gulea, ”Moromeții”. Cine ar putea să și-l imagineze acum pe Ilie Moromete altfel decât l-a interpretat Rebenciug acum 23 de ani?
"Îmi era frică că nu-l pot face pe Moromete. Până la urmă, l-am făcut și nu-mi pare rău. E un rol de care mă bucur foarte mult” recunoștea el.
Ultimul său film, ”Medalia de onoare” în prezintă în postura unui fost colaborator al Securității care vrea să-și recâștige familia și prestigiul pierdute. Serban Marinescu s-a lansat în regie în 1984, când avea 28 de ani, cu Moara lui Călifar, însă filmul care l-a făcut celebru este "Cel mai iubit dintre pământeni" (1993) pentru care tot el a scris scenariul. Pelicula a devenit un reper în cinematografia românească și poate fi urmărit în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc la Iași.

Ultimul lui film, Tanti a fost o provocare pentru regizorul Șerban Marinescu după cum el însuși recunoaște într-un interviu :
”Pentru mine a fost un pariu şi o bucurie să lucrez filmul ăsta. Mi-am asumat din capul locului tema lui extrem de cenuşie şi de dramatică. Este un film în care personajele cad, alunecă într-o mocirlă şi probabil că mulţi nu vor să vadă asta, cu toate că trăiesc asta şi mult mai dramatic.”

Constantin Pușcașu este unul dintre cei mai prolifici actori ai Teatrului National din Iași în care a debutat în 1991 cu rolul Hamlet din piesa lui Ion Băieșu, ”Nu muriți din întâmplare”. 


A jucat în peste 60 de roluri pe scena acestui teatru. În stagiunea actuală îl puteți vedea jucând în Rinocerii, Zeul Măcelului și Falstaff show.

Debutul pe marile ecrane l-a făcut în filmul lui Șerban Marinescu, Tanti, unde îl interpretează pe Marcel, un om de afaceri belgian cu porniri pedofile căsătorit cu o româncă.


Mircea Silaghi este născut la Baia Mare și a absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureș. Momentan activează la teatrul Mihai Popescu din Târgoviște. Pe lângă apariția în mai multe reclame, actorul a jucat în mai multe filme. 


Primul său film a fost o producție a Teatrului Dramatic din Baia Mare, o adaptare după Enigma Otiliei de Călinescu numită Adevărata Otilie în care a jucat rolul Felix. În filmografia sa mai intră 3 zile (regizat de Theo Marton) și Luna Verde (regizor Visarion Alexa). 


În prezent filmează pentru serialul polițist Vine poliția! alături de Gyuri Pascu, Harațiu Mălăele și Gheorghe Ifrim.

În Tanti, Mircea Silaghi are primul său rol principal, cel al lui Fredi, tânăr traficant de droguri, bișnițar și amantul Marilenei (Cecilia Barbora).

Alexandru Maftei face parte din prima generație de regizori de fil postdecembristă. Primul său film (realizat pentru lucrarea de licență), ”În fiecare zi e noapte”, a primit premii la mai multe festivaluri internaționale de film și a fost difuzat pe postul de televiziune ARTE.
S-a ocupat mai mult de regie pentru televiziune, în palmaresul său regăsindu-se 7 din cele 14 episoade ale serialului ”Lombarzilor 8”(B1 TV, 2006), lungmetrajul ”Fii cu ochii pe fericire”(TVR, 1997), la care a fost și coscenarist, precum și câteva episoade din serialul ”Un pas înainte” (Pro TV, 2007). De asemenea, a regizat câteva sute de spoturi publicitare, unele premiate la concursuri internaționale.

”Bună, ce faci?” este primul său film pentru marile ecrane, o comedie romantică inspirată dintr-o întâmplare reală, unică pentru cinematografia românească de până acum pentru că urmărește modelul american de a face film.

Dana Voicu nu este numai actrița care joacă rolul principal în filmul ”Bună, ce faci?”, este și cea care are rolul primordial în viața regizorului Alexandru Maftei.

Pasiunea pentru teatru și-a descoperit-o în liceu, dar nu a reușit să intre la Facultatea de teatru decât atunci când a renunțat să mai încerce, după ce a dat de 6 ori. În facultate era să-și rateze nu numai cariera, ci și viața după un accident cu liftul.

A făcut și face în continuare teatru, ține cursuri neconvenționale de artă teatrală și s-a îndrăgostit de film după ce a început să joace în fața camerei.
Sunt aproape și de teatru, numai că am obosit să mă târăsc pe coate.” afirma ea într-un interviu.
                                                                                                                            
Tudorel Filimon
"Ăsta sunt eu, un om și o pălărie. Eu sunt un om al cartierului Andronache,al oborului,...ăsta sunt eu. Un om și o pălărie. Binînțeles dacă îmi pun pălăria pe cap tot ăsta sunt, puțin mai grav dar.... sunt...Tudorel Filimon”.
Așa se prezintă pe site-ul personal actorul care pentru majoritatea românilor e simplul Nea Popa de La Bloc. În cariera de 30 de ani de până acum a jucat în 24 de filme, 31 de piese de teatru și în 7 seriale de televiziune.